Tämä Kanta-Hämeen sytomyssykampanja sai alkunsa, kun naiset ympäri Suomen  innostuivat tekemään myssyjä sytostaattihoidoissa hiuksensa menettäneille, Seijasiskon ja Matleenan esimerkin mukaan. Sytomyssykampanjasta voi lukea täältä Seijasiskon blogista.

 

Malli pohjanmaalta tyrkki meitä hämäläisiä liikkeelle ja nyt olen jo saanut myssyjä, ennen kun olen oikein edes asiaa ehtinyt mainostamaan. Tällä kertaa Hämeessä ei olla hitaita.

Kanta-Hämeessä tehdään siis myssyjä Kanta-Hämeen keskussairaalaan Hämeenlinnassa. Kampanja on alkanut käytännössä tällä viikolla ja kestää toukokuun loppuun. Kesäkuun alussa myssyt luovutetaan sairaalaan jaettaviksi eteenpäin.

Tarkoitus on, että tämä olisi blogi, johon useammat myssyjen tekijät voisivat päivittää tekemisiään ja tätä blogia päivitettäisiin sen aikaa kun kampanja kestää.

 

Tässä ensimmäiset Kanta-Hämeen kampanjan minulle asti tulleet myssyt. Näistä voimme kiittää Riittaa.

 Myssylangoiksi valitkaa sellaisia lankoja, että myssyt ovat pehmeitä, eivätkä kutita ja hiosta. Mallilla ja tekniikalla ei ole niinkään väliä. Ensimmäisenä tulee mieleen puuvilla ja bambu langat.

Myssyohjeita löytyy ainakin Matleenalta neuloen tehty , ja virkaten löytyy täältä.